Home Освіта Розпочався прийом заяв на вступ до вишів

Розпочався прийом заяв на вступ до вишів

111

12 липня розпочався прийом заяв про вступ до українських вишів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, молодшого спеціаліста на базі 11 класів, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування.

Більшість вступників цього року подаватимуть заяви в електронному вигляді через електронні кабінети на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/.

За словами директора ДП «Інфоресурс» Оксани Бєлік, у перший день прийому заяв від вступників система електронної подачі працює в штатному режимі.

Разом з тим, вона звернулась до вступників з проханням уважно вносити дані до електронних кабінетів.

«Хочу звернути увагу, щоб перед поданням електронних заяв вступники обов’язково перевірили дані, внесені в електронний кабінет. Оскільки після подачі першої заяви вони вже не зможуть виправити жодну інформацію», – зазначила Оксана Бєлік.

У свою чергу генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров повідомив, що для того щоб подати заяву, вступнику потрібно зайти до свого електронного кабінету (або створити його), перевірити (або заповнити) всю необхідну інформацію та документи, після чого натиснути кнопку «Подача заяв». У формі вибору конкурсних пропозицій необхідно обрати регіон, заклад, освітній ступінь, форму навчання та спеціальність.

Визначившись з конкурсними пропозиціями, вступник має позначити галочкою потрібну, вибрати для неї сертифікати ЗНО, джерела фінансування та пріоритетність (для заяв на бюджет). Відтак він зможе подати заяву, попередньо також підтвердивши згоду із загальними параметрами участі у конкурсному відборі.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here