Home Освіта У Житомирі курсанти військового інституту одягнули вишиванки

У Житомирі курсанти військового інституту одягнули вишиванки

222

17 травня, українці відзначають Всесвітній день вишиванки. Це свято, присвячене українській національній культурі і традиціям, незважаючи на свій відносно молодий вік вже придбало широку популярність і стало традиційним.

Піднесений настрій панував цього ранку у Житомирському військовому інституті мені С.П. Корольова. Військовослужбовці та курсанти одягнули різноманітні вишиванки та приєднались до свята.

Крім того, святкові акції, присвячені українській вишитій сорочці, проводяться не тільки в Україні, але й далеко за її межами – в країнах Європи, Канаді, Сполучених Штатах Америки, Австралії.

Організатори флешмобу у військовому інституті стверджують, що ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. А флешмоб має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

Фіналом свята стало нагородження переможців конкурсу на кращу вишиванку та святковий концерт, який розпочався піснею у виконані курсанта Юлії Шацької «Моя сорочка-вишиванка».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here