Home Освіта У Житомирі понад 200 осіб писали диктант з польської мови

У Житомирі понад 200 осіб писали диктант з польської мови

191

22 травня у стінах ННІ філології та журналістики Житомирського державного університету імені Івана  Франка відбувся ІІІ Всеукраїнський диктант з польської мови «Ja piszę, Ty piszesz, My piszemy… po polsku. Dyktando Polskie na Ukrainie».

Про це повідомляють на  сайті вишу.

Захід провели  в рамках проекту «Biało-czerwone ABC», який організовує Фонд «Свобода і демократія» спільно із Житомирською обласною спілкою поляків України.

На екзамен до Інституту філології та журналістики ЖДУ з’їхалось понад двісті учасників з Житомира та різних районів Житомирщини, аби перевірити свої знання з польської мови. Серед них  учні, студенти, викладачі,  ті, хто має польське коріння, і ті, хто вирішив вивчити цю мову. Усі вони писали Всеукраїнський диктант, який об’єднав вісім міст.

"Такі заходи дуже важливі для розвитку українсько-польських взаємин. Університет насьогодні має більше тридцяти угод про співпрацю із провідними вишами Польщі, в рамках яких студенти мають змогу проходити закордонні стажування, слухати лекції польських науковців та отримувати подвійні дипломи", – зазначила проректор з наукової та міжнародної роботи ЖДУ імені Івана Франка Наталія Сейко.

Переможці диктанту отримали цінні призи:  за 1 місце в категорії 12-18 років – цифровий фотоапарат і книги, за 2 – планшет і книги, за 3 – Мр4-плеєр і книги.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here