Home Освіта У Житомирській області 274 шкільні автобуси здійснюють перевезення учнів

У Житомирській області 274 шкільні автобуси здійснюють перевезення учнів

101

 На  Житомирщині дітей підвозять до 369 навчальних закладів з 1010 населених пунктів. Перевезення здійснюють шкільні, орендовані та рейсові автобуси. Наразі шкільні автобуси перевозять 93% учнів. Адже минулого тижня до районів області передали ще 20 нових шкільних автобусів, котрі комфортно та безпечно доставляють школярів до навчальних закладів. Про це повідомляє управління освіти і науки ОДА. Загалом 274 шкільні автобуси перевозять дітлахів до школи.

Технічне обслуговування та ремонт шкільних автобусів здійснюється на спеціалізованих станціях технічного обслуговування. За технічний стан шкільних автобусів, їх ремонт і своєчасне проходження технічного огляду відповідають керівники групи обслуговування закладів освіти районів, в штаті яких знаходяться водії шкільних автобусів.

 

Шкільні автобуси зберігаються на визначених місцях, де обладнані стоянки та гаражі. Такі автобуси здійснюють рейси за встановленими та затвердженими маршрутами. На всі маршрути перевезення дітей складені схеми руху, які затверджені головами районних державних адміністрацій та державними автоінспекторами міжрайонних ВДАІ. Забезпечується щоденний передрейсовий огляд водіїв спеціалістами медичних закладів з відміткою в дорожньому листі.

 

У 2018 році управлінням освіти і науки облдержадміністрації через електронну систему ProZorro на засадах співфінансування (не більше 70% – за рахунок залишків освітньої субвенції з обласного бюджету, не менше 30% – за рахунок коштів місцевих бюджетів) закуплено 20 шкільних автобусів на загальну суму 37 267,5 тис. грн.

 

Нові шкільні автобуси зовсім скоро підвозитимуть дітей до шкіл у Коростенському районі, Новоград-Волинському районі, Романівському районі, Ружинському районі, Пулинському районі, Ємільчинському районі,  Брусилівській ОТГ, Баранівській ОТГ,  Семенівській ОТГ,  Коростишівській ОТГ, Попільнянській ОТГ, Лугинській ОТГ, Миропільській ОТГ, Хорошівській ОТГ, Чоповицькій ОТГ, Олевській ОТГ, Радомишльській ОТГ, Червоненській ОТГ, Ушомирській ОТГ.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here