Home Політика ”Без вас не було б цього Різдва», – лідер Радикальної партії привітав...

\”Без вас не було б цього Різдва», – лідер Радикальної партії привітав військових у Житомирському госпіталі. ФОТО

170

 У   святкові дні лідер Радикальної партії Олег Ляшко завітав у Житомир, аби привітати тих, завдяки кому українці вже 5-й  рік продовжують святкувати у родинному колі, в мирних та спокійних містах.

Зокрема, 8 січня навідався у Житомирський базовий військовий госпіталь і поспілкувався з керівництвом, персоналом та пацієнтами. 

«Був тут в 2014 році. То, безумовно, був важкий час і для вас, і для всієї країни, – зауважив Ляшко. – Втім, військові, добровольці та медики на передовій і в тилу, продемонстрували свій високий рівень професіоналізму. Разом ми вистояли і продовжуємо боротьбу щоденно».


Народний депутат ВРУ, користуючись нагодою, привітав військових медиків з Різдвом і вручив жінкам квіти.  Також пообіцяв, що триматиме на особистому контролі питання будівництва нового корпусу на території госпіталю. Вже найближчим часом обговорить усі аспекти із військовим керівництвом держави.

«Робитиму все задля зміцнення армії, підтримки військовослуслужбовців та соціального захисту їх родин.  Наразі є потреба у новому та сучасному медзакладі з відповідним обладанням, де наші герої, а їх на Житомирщині тисячі, отримуватимуть увесь комплекс необхідних послуг та процедур. У подальшому в цьому корпусі зможуть обслуговувати і цивільне населення, – продовжив політик. – За попередніми підрахунками, будівництво такого корпусу коштуватиме близько 400 мільйонів гривень. Переконаний, що ті, хто ціною власного здоров’я і життя, тримали і продовжують тримати мирне небо над усієї Україною, заслуговують найкращого. На сьогоднішній день колектив госпіталю максимально використовує його можливості, але й для них необхідно створити гарні умови праці із гідною зарплатнею. Ми ініціюватимемо перегляд бюджету щодо збільшення заробітних плат військовослужбовцям ЗСУ та військовим медикам, бо коли «снайпер» НАБУ отримує 80 тисяч, а снайпер на фронті 15 тисяч – це несправедливо».

У контексті цього начальник госпіталю Серебряков нагадав, що до подій на Сході вже велася робота щодо розформування госпіталю, однак у 2014 році вдалося акумулювати ресурси та сили і суттєво покращити стан приміщень та матеріально-технічну базу, а медики неодноразово перебували ще й у відрядженнях в «гарячих» точках проведення АТО.

«Дякую вам за роботу, тисячі врятованих життів. Те, що ви робите – дуже важливо і відповідально, – додав під час зустрічі в Житомирі нардеп.  – Ми всі розуміємо, що мир буде лише тоді, коли ми станемо сильними, буде сильна армія, професійна медична служба. Разом з нашими воїнами ви наближаєте перемогу. Україна має годувати, забезпечувати і підтримувати свою армію, своїх найкращих бійців».

Згадав Олег Ляшко і про майбутні президентські вибори, де вже зараз є півсотні потенційних кандидатів на цей пост.  

«Ми вже 30 років ходимо по колу. Замість того, щоб змінювати систему, міняємо лише прізвища. Система має працювати на економіку, на людину. Ми повинні забезпечувати не трутнів й дармоїдів, а захисників, людей праці – тих, хто навчає, лікує. Зробити все, щоб зарплатні фахівців вистачало не лише на продукти та оплату комунальних послуг, вони мають жити, а не виживати».

Також лідер Радикальної партії  провідав військових, які нині проходять лікування в госпіталі та вручив подарунки.

«Без вас не було б цього Різдва. Ви  – саме ті, хто найбільше заслуговує на теплі та щирі слова вдячності і привітання в ці дні, – звернувся Олег Ляшко. – Зараз ваше головне завдання – одужувати і набиратися сил, відпочивати, а ми маємо дбати про те, щоб усі ваші подвиги, жертви і старання не були даремними».
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here