Home Політика ”Децентралізація дала перспективи, яких раніше у громади не було”, – Гундич...

\”Децентралізація дала перспективи, яких раніше у громади не було\”, – Гундич у Курненській ОТГ

109

 Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич продовжує обговорювати перспективи розвитку із жителями об’єднаних громад. І вкотре наголошує, що саме децентралізація дала ті можливості та фінансові ресурси, яких раніше у селах та селищах не було. 


Виїзне засідання Ради регіонального розвитку Ігор Гундич провів   5 березня у Курненській ОТГ.

Керівник області підкреслив, що йому приємно вперше відвідати громаду та побачити актив, які долучились до створення ОТГ.

“Пам’ятаю, що ваш шлях до об’єднання був нелегкий. У свій час ви і мене переконали, і депутатів обласної ради у виборі. І це дало ті перспективи, яких не мали раніше, – кошти інфраструктурної субвенції та власні надходження у бюджет. І все це завдяки децентралізації, ідеологом якої став Президент. Він чітко знав, які зміни потрібні країні. Складно йшов процес реформи в Україні, адже було багато людей, які не вірили у децентралізацію. І вони праві були у тому, що жоден Президент не йшов на такий непопулярний крок і не зумів віддати повноваження та фінанси на місця. Хоча це нам з вами видніше, де побудувати спортмайданчик, освітлення, перекрити дах, відремонтувати дорогу, школу чи дитсадок. І сьогодні європейські партнери визнали цю реформу кращою за 28 років незалежності України. Адже саме вона дала імпульс для якісного розвитку сіл, селищ і містечок“, – зазначив Ігор Гундич.

На реальних прикладах та проектах, які втілили, і які реалізують на Житомирщині. Серед наймасштабніших – театр у Бердичеві, Центр вертебрології і реабілітації, оновлення Обласної лікарні ім. О.Гербачевського, 28 спортмайданчиків, 30 утеплених шкіл, 80 засвітлених пунктів, стадіон “Полісся”, сучасні амбулаторії нового типу, ЦНАПи.

І в усіх цих проектах заслуга фінансової децентралізації, яку ініціював Президент.

Щодо ремонту доріг Ігор Гундич зауважив, що поставив перед профільним управлінням першочергове завдання: “Це проїзд рейсовими та шкільними автобусами по місцевих дорогах області. Але я реаліст і знаю, що із 7 тисяч км, які нам передали, 4 тисячі потребують капітального ремонту. І зрозуміло, що за рік нам не вдасться це зробити. Але за 5 років – це абсолютно реально із фінансуванням Дорожнього фонду”.

Шляхом голосування разом із Ігорем Гундич жителі Курненської ОТГ затвердили перспективні проекти на 2019-2021 роки:

-ремонт доріг: с.Стрибіж – Грузливець, тр.Київ-Чоп – с.Курне,
тр Київ-Чоп-Довбиш – Старий Майдан, тр. Київ-Чоп-с.Тетірка;

 – реконструкція – термомодернізація будівлі опорного закладу Стрибізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
 
 – благоустрій та створення освітнього простору опорного закладу Стрибізької ЗОШ І-ІІІ ступенів;
 
 – реконструкція – термомодернізація, благоустрії та створення освітнього простору опорного закладу Курненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
 
 – будівництво в с.Курному амбулаторії ПМД у сільській місцевості на 1-2 лікаря з житлом;
 
 – будівництво міні-футбольного поля зі штучним покриттям;
 
 – Центр надання адміністративних послуг в с.Курне;
 
 – ремонт Стрибізької ЗОШ І-ІІІ ст. та Курненської ЗОШ І-ІІІ ст.;
 
 – реконструкція вуличного освітлення 18 сіл Курненської ОТГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here