Home Місто 3-річний Євген Коган прийшов на відкриття дошки своєму загиблому татові – десантнику...

3-річний Євген Коган прийшов на відкриття дошки своєму загиблому татові – десантнику 95 бригади. ФОТО

343

Маленькому Жені було трохи більше року, коли його тато – десантник 95 бригади Андрій Коган, у червні 2014 року загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО на Сході України.

Сьогодні, 16 червня, разом із мамою Вірою, бабусею та старшими братами, хлопчик прийшов на відкриття меморіальної дошки на честь свого тата у селі Висока Піч Житомирського району.

Андрій Коган народився у 1984 році у Запоріжжі, школу закінчив на Вінничині, де зараз проживають його рідні, а потім було навчання і служба в 95 бригаді.

Дружина Когана розповідає, що у В.Печі він проживав чотири роки, спочатку зустрічалися, а потім одружилися, народили спільного синочка Євгена. Разом проводжали Андрія на війну. Думки не піти, каже дружина, у нього взагалі не було. З війни родина свого захисника не дочекалася. Поховали десантника на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі.

«Нам приємно, що дружина героя, обрала саме нашу школу № 2 для встановлення дошки. Переконана, що учні будуть пишатися цією людиною, надихаючись його прикладом на гарні вчинки на благо країни», – каже директор школи.

Бабуся Євгена Людмила Леонідівна переконана, що і внук, коли підросте і піде в школу, буде пишатися своїм татом Андрієм.

«Він знає свого татка, пам’ятає його. У нього є фотографія Андрія, яку він всім показує і каже, що це тато. Носить її по хаті. Приходить до бабусі і рве квіти на клумбі, щоб занести татові на кладовище. Цілує, гладить пам’ятник. Сьогодні теж приніс татові квіточки.  Віра зібрала усі речі Андрія – рюкзак, тільник, а коли Женя стане старшим, то покаже йому це все і розкаже, яким був тато», – зі сльозами на очах говорить Людмила Леонідівна.

Юлія ДЕМУСЬ

Читайте також: За 20 хвилин до смерті Андрій по телефону обіцяв, що все буде добре", – вдова загиблого десантника Когана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here