Home Місто 61 сонячна електростанція на Житомирщині – ще один крок до енергонезалежності, ...

61 сонячна електростанція на Житомирщині – ще один крок до енергонезалежності, – голова ОДА

127

 Жителі Житомирщини встановили 61 сонячну електростанцію, 22 родини вже отримали компенсацію з обласного бюджету. Це свідчить не лише про популярність та необхідність цієї програми для населення. Це ще один крок до енергонезалежності області.

Так коментує реалізацію програми програму зі встановлення приватних сонячних електростанцій голова ОДА Ігор Гундич.



«Це одна із нових програм, яку ми запустили у 2017 році. І вже маємо 61 встановлену сонячну електростанцію у різних містах та селах Житомирщини. Жителям області ми компенсували більше 1 млн грн і продовжимо відшкодовувати у наступному році по 50 тис. грн. Адже встановлення сонячних станцій – це ще один крок до нашої енергонезалежності. Тому в обласному бюджеті на 2018 рік знову плануємо передбачити 2,5 млн грн на програму енергоефективності», – наголосив Ігор Гундич.



Читайте також: Інвестори з Данії хочуть побудувати на Житомирщині сонячну електростанцію

 

В області 22 власники встановлених сонячних станцій отримали компенсації на загальну суму 1 млн 28 тис. 841 грн з обласного бюджету. Ще 11 жителів Житомирщини подали заявки на відшкодування частини вартості сонячних електростанцій.



«Компенсуючи кошти власникам приватних сонячних станцій, ми співпрацюємо з населенням області, яке прагне йти в ногу з часом. Адже крім того, що власники станцій використовують сонячну енергію для своїх потреб, вони також продають електроенергію державі за «зеленим тарифом». Це додаткові стабільні кошти для кожної родини протягом 25 років – терміну гарантованої дії панелей на всю потужність», – акцентував голова ОДА.

 

Програма передбачає відшкодування у розмірі до 50 тис. гривень з обласного бюджету – 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.

 

Інструкцію, як отримати відшкодування, можна переглянути ТУТ.

 

За довідками можна звертатися за телефоном: (0412) 47-47-12.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here