Home Місто Активісти хочуть, щоб школу в центрі Житомира назвали іменем гетьмана Виговського

Активісти хочуть, щоб школу в центрі Житомира назвали іменем гетьмана Виговського

122

Вшанування національних героїв України – людей, чий внесок у становлення та розбудову нашої держави беззаперечний, є питанням надважливим. Особливо сьогодні, коли в українцях, в світлі останніх подій, прокидається національна свідомість. Проте, на жаль, і досі чимало з цих видатних особистостей залишаються поза увагою.

Зокрема, йдеться про нашого земляка – гетьмана Івана Виговського, який народився на Житомирщині. Постать гетьмана вшановано в обласному центрі хіба що назвою однієї з маленьких вулицю на його честь. В той час, як в інших містах (зокрема у Львові, Луцьку) створено музей, встановлені меморіальні дошки.

За 23 роки Незалежності України у нашому місті забули про видатного військового, політичного і державного діяча. В той час, як в Житомирі, натомість вшановано радянських партійних діячів, – повідомляє голова АГО «Нова Сила», Костянтин Суський.

АГО “Нова сила” виступає за те, аби назвати загальноосвітню школу у центрі Житомира іменем гетьмана Виговського. Вважаємо, що саме зі шкільної лави має починатися національно-патріотичне виховання українців. А життєвий шлях гетьмана Виговського, який, серед іншого, під час козацько-московської війни 16581659 років вщент розбив московитів під Конотопом, є чудовим прикладом відданості своєму народові та країні.

 

                            

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here