Home Місто Дітям до 10 років краще не давати грибів: на Житомирщині гриби мають...

Дітям до 10 років краще не давати грибів: на Житомирщині гриби мають підвищений рівень радіації

109

У Черкасах 23 вересня двоє дітей отруїлися грибами. До обласної дитячої лікарні потрапили 9-річна дівчина та на рік старший хлопець. Такі випадки почастішали по всій Україні, повідомляють медики.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

— Якщо отруїлися грибами, одразу треба викликати "швидку", — радить 47-річний Володимир Папач, заступник головного державного санітарного лікаря Черкащини. — Доки вона їде, можна промити шлунок: випити кілька склянок води і надавити на корінь язика пальцями, щоб викликати блювоту.

Симптоми отруєння — нудота, слабкість, біль у шлунку.

— Не можна збирати пластинчатих грибів: сироїжок, опеньок, зеленух. Серед них часто трапляється бліда поганка, яка у 90 відсотках випадків спричинює смерть. Краще брати польський та білий, підберезники, підосичники. У Рівненській та Житомирській областях гриби мають підвищений рівень радіації. Не варто зривати ті, що ростуть біля автошляхів, промислових підприємств, кладовищ, залізничних колій, складів із хімікатами та звалищ. Такими грибами хоч і необов’язково отруїтеся, але здоров’я вони не додадуть.

Купувати гриби краще в супермаркетах, там продають шампіньйони та гливи. Їх спеціально вирощують і сертифікують. Дітям до 10 років краще не давати грибів.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here