Home Місто Голова ОДА анонсував відкриття потужної сонячної електростанції у Бердичівському районі в...

Голова ОДА анонсував відкриття потужної сонячної електростанції у Бердичівському районі в 2018 році

157

 До кінця 2018 року у Бердичівському районі запрацює перша потужна сонячна електростанція на Житомирщині.

 

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич у програмі «Післямова» на телеканалі СК1.



«До кінця 2018 року інвестор у Бердичівському районі планує запустити першу чергу електростанції. Що стосується Хорошівського та Коростенського районів – думаю, це буде наступний рік. Інвестори  роблять все, щоб якомога швидше завершити ці проекти, оскільки "зелений тариф" в Україні діє до 2030 року. Тому добре, що і законодавство стимулює інвестора», – зазначив Ігор Гундич.

 

Сонячна електростанція на Бердичівщині матиме потужність 20 МВт. Загальна сума іноземних інвестицій для будівництва трьох потужних електростанції на Житомирщині складає близько 60 млн євро.



«Сьогодні ми в області відшкодовуємо населенню 20% (до 50 тис. грн) від тіла кредиту на сонячні електростанції. Також діє програма "теплих" кредитів, за якою жителі області можуть проводити заміну вікон та котлів. Із упевненістю можу сказати, що Житомирщина одна з тих областей, яка є лідером у енергоефективності», – розповів керівник області.

 

Завдяки ініціативі Ігоря Гундича щодо стимулювання населення до енергоефективності, в області вже діє 62 сонячні електростанції. 31 власник скористався обласною програмою підтримки та отримав компенсацію за встановлене обладнання.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here