Home Місто На Житомирщині померли породілля і дитина: родичі винуватять лікарів. ВІДЕО

На Житомирщині померли породілля і дитина: родичі винуватять лікарів. ВІДЕО

328

У Житомирській області замість поповнення маленькою дитиною родина пережила подвійну втрату. Померли і породілля, і дитина, а родичі звинувачують у цьому лікарів, ідеться в сюжеті ТСН.

Що сталося – серед інших дітей розуміє лише старша 18-річна Тамара, яка про трагедію дізналася від батька. "Подзвонила до нього спитати, як мама. Він мені не хотів казати, але сказав, що вже і мами немає", – каже донька померлої Тамара Бех. У родині є ще дві доньки – Вікторії рік, Іванці чотири.

Цього разу теж чекали на дівчинку, хотіли назвати її Любою. Вдівець Олександр Кочура розповів, що четверта вагітність у 36-річної дружини минала добре, але раптом Надія почала скаржитися на біль. Після важкої ночі жінку шпиталізували, а в лікарні виявилося, що дитина вже мертва. "Зразу зібраний консиліум лікарів, який вирішив пологи завершити через природні шляхи. У 8:20 жінка народила і через 15 хвилин після народження в неї сталася велика кровотеча, яку ми оперували, викликали спеціалістів Житомира", – каже акушер-гінеколог, завідувач пологовим відділенням Черняхівської районної лікарні Віктор Усаченко. Обласні лікарі не допомогли – жінка померла.

Родичі вважають, що якби лікарі зробили кесарів розтин, Надія б вижила. "Якщо ви чуєте, що те дитятко неживе вже там, то розріжте! Повинні були зробити кесарів, а не чавити її, щоб вона мучилася. Це тільки їхня провина", – вважає донька померлої Тамара. Її батько розповів, що лікарі після смерті дружини зізналися, що пішли на такі пологи, аби він не витрачався на кесарів розтин. "До нього кажуть: а де б ти гроші взяв – 10 тисяч?", – розповіла кума Наталія Змієвська. "Нема грошей, то вже їхать туди не треба, вони будуть убивати людей?", – дивується Олександр Кочура. Він тепер готується в суді добиватися покарання винуватих у трагедії.

Медики ж запевняють, що якби були показання – операцію зробили б і безкоштовно, але передбачити кровотечу ніхто не міг.

"Була готовність родових шляхів до пологів, то ми, консиліум лікарів, вирішили провести консервативно, що ми і зробили", – каже Віктор Усаченко. Тепер у лікарні проводять внутрішнє розслідування, але головний лікар уже впевнений – підлеглі діяли правильно.

"Враховуючи той діагноз, не виникало і не показано проведення кесаревого розтину", – вважає Віталій Ніколайчук.

У поліції відкрили слідство і вилучили в лікарні документи, проте медиків, які приймали пологи, поки що не відсторонили.

"Якщо буде встановлена їхня причетність, то будемо звертатися з відповідними клопотаннями. Санкція статті – від п’яти років обмеження волі до трьох позбавленння волі", – пояснив заступник начальника Черняхівського відділення поліції Олександр Фещенко.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here