Home Місто На Житомирщині попередили неправомірне зменшення на 40 га земель лісового фонду...

На Житомирщині попередили неправомірне зменшення на 40 га земель лісового фонду для розробки піщаного кар\’єру

139

 Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходи представницького характеру задля захисту інтересів держави, вступаючи у справи за позовами інших осіб.

Зокрема, прокуратура області вступила на стороні ДП «Коростишівський лісгоп АПК» у розгляд справи, розпочатої за позовом ТОВ «Сілі-Кор» про визнання недійсною виданої ДП «Коростишівський лісгоп АПК» заяви-відмови на вилучення земельної ділянки площею 39,4 га на користь товариства, що у  користуванні цього лісництва. 

Господарським судом Житомирської області підтримано доводи прокуратури області і ДП «Коростишівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» облради щодо відсутності підстав для визнання недійсною заяви та відмовлено у задоволенні позову ТОВ «Сілі-КОР».


Йдеться про те, що рішенням Житомирської обласної ради у травні 2015 року надано дозвіл на зменшення розміру земельної ділянки Шахворостівського лісництва площею 39,4 га на території Харитонівської сільської ради Коростишівського району, яка перебуває у користуванні ДП «Коростишівський лісгосп АПК», для розробки піщаного кар’єру ТОВ «Сілі-Кор». 


За позовом прокуратури області зазначене рішення судом скасовано. Відповідно, лісгосп, у свою чергу, анулював попередньо ним видану нотаріально посвідчену заяву-відмову на вилучення земельної ділянки лісового фонду на користь товариства.


Саме це і стало для товариства підставою звернутися до суду з позовом, який залишено без задоволення.
Таким чином, прокуратура вкотре захистила державні інтереси, попередивши неправомірне зменшення земель лісового фонду на площі майже 40 га.


Прес-служба прокуратури Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here