Home Місто На Житомирщині придбають житло для будинку сімейного типу, де зможуть...

На Житомирщині придбають житло для будинку сімейного типу, де зможуть виховуватися 10 дітей

259

У п’яти територіальних одиницях області придбають житло у власність та соціальне житло для дітей-сиріт. Ще куплять помешкання для майбутнього дитячого будинку сімейного типу.

 Відповідне рішення прийняли під час засідання комісії щодо придбання житла для дітей-сиріт сьогодні, 19 жовтня. Отже, придбають 6 житлових об’єктів, в Черняхівському, Пулинському та Брусилівських районах, Червоненській ОТГ  та в обласному центрі.

 

Члени комісії розглянули пропозиції по всім об’єктам та підтримали купівлю соціального житла та житла у власність. Так для дітей-сиріт придбають нові домівки у Черняхові, Червоному та Пулинах, а також дві квартири планують купити у Житомирі.

 

Також підтримали купівлю житла для дитячого будинку сімейного типу в Брусилівському районі. Батьки – кандидати на вихователів ДБСТ – вже пройшли на відповідне навчання, проте можуть брати в родину дітей тому, що не забезпечені відповідними житловими умовами. Коли придбають будинок, у найкоротші терміни створять ДБСТ.

 

Заступник голови ОДА Ярослав Лагута наголошує, що в районах та ОТГ є необхідність у створенні дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків. На ці потреби є кошти від держави, які потрібно спрямовувати на придбання житла.

 

На сьогодні на Житомирщині функціонує 44 дитячі будинки сімейного типу, у яких виховується 286 дітей.

 

Нагадаємо, що 4 жовтня на комісії вже погодили придбання житла для 7 дітей-сиріт. Одна квартира купується для дитини з особливими потребами, яка має статус сироти.

  

Довідково: загалом у 2018 році в обласному бюджеті передбачено 1 млн 645 тис. грн на придбання 18 житлових об’єктів під соціальне житло для 18 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Також 190 тис. грн – на ремонт 3 будинків/квартир, які перебувають у власності таких осіб. З початку року на Житомирщині вже 7 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали соціальне житло за рахунок обласного бюджету та у співфінансуванні із місцевими.

 

Цього року Житомирщина отримала 18 млн 255 тис. грн субвенції з державного бюджету для придбання, будівництва і реконструкції житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here