Home Місто Перші 10 нових амбулаторій плануємо ввести в експлуатацію у 2018 році, –...

Перші 10 нових амбулаторій плануємо ввести в експлуатацію у 2018 році, – голова Житомирська ОДА

208

 У 2018 році на Житомирщині планують побудувати та ввести в  експлуатацію перші 10 нових сучасних амбулаторій для жителів сільської місцевості.


Про це зазначив голова облдержадміністрації Ігор Гундич сьогодні, 16 лютого, під час підсумкової колегії управління охорони здоров’я ОДА.

«Наша область активно долучається до медичної реформи. Так, Житомирщина – одна з перших областей, в якій створені госпітальні округи. За ініціативи Президента України ми з 2018 року починаємо реформувати первинну ланку у сільській місцевості – плануємо будівництво нових амбулаторій, реконструкцію та ремонт вже наявних, а також обладнання їх сучасним устаткуванням. Цього року плануємо ввести в експлуатацію 10 нових амбулаторій. І тоді ми покажемо людям у сільській місцевості реформу медицини – сучасними об’єктами та якісними змінами. Цей процес я взяв на свій особистий контроль, тому будівництво й обладнання буде якісним», – наголосив Ігор Гундич.

За словами начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика, за поданням РДА та ОТГ на Житомирщині загалом планується будівництво 37 нових амбулаторій, капітальний ремонт у 20 та реконструкцію 9 амбулаторій. Всі об’єкти мають пройти конкурс у Мінрегіоні.

На реалізацію медичних проектів у сільській області Мінрегіон виділив державну субвенцію у розмірі 155,5 млн грн, які вже є на рахунку області. Рекомендований розмір співфінансування ОТГ та районів – не менше 15%.

Керівник області також акцентував на тому, що медицина – пріоритетна галузь і є в лідерах за виділенням коштів з власних надходжень обласного бюджету на реконструкцію закладів та закупівлю обладнання.

Серед найважливіших медичних проектів 2018 року є:

створення Центру реабілітації учасників АТО на базі Обласного медичного центру вертебрології;
початок реконструкції Житомирського обласного онкологічного диспансеру;
закуплення сучасного ангіографа за спільні кошти державного, обласного та місцевих бюджетів для інфарктного відділення обласної лікарні О.Гербачевського.
 
Участь у засіданні взяв заступник голови ОДА Ярослав Лагута, головні лікарі та керівники медичних установ області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here