Home Місто Понад 10 мільйонів гривень витратили лісгоспи Житомирщини на будівництво доріг

Понад 10 мільйонів гривень витратили лісгоспи Житомирщини на будівництво доріг

178

Державні лісогосподарські підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства завершили будівництво лісових доріг.

Лісова дорожня мережа області нинішнього року збільшилася майже на 36 кілометрів. Найбільше лісових доріг побудовано в Городницькому держлісгоспі – 6,5 км, Ємільчинському – 6 км  та Овруцькому – 5,5 км.

Окрім того, готуючись до дорожньобудівельних робіт наступного сезону,  лісогосподарські підприємства підготували 33 кілометри земляного полотна. Таким чином, в держлісфонді області цього року з’явилося 28 нових об’єктів лісової інфраструктури.

«Всі роботи виконані за власні кошти підприємств, –  поточнює начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. – Тільки на постійні дороги з твердим покриттям в цьому році спрямовано понад 10 мільйонів гривень. Затрати на кожен кілометр будівництва в середньому склали близько 500 тисяч гривень. Зрозуміло, що в заболочених місцях ці витрати дещо більші.»

 

Як повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ, за останні 10 років підприємствами Житомирського ОУЛМГ побудовано 429 кілометрів  лісових автомобільних доріг з твердим покриттям.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here