Home Місто Рецепти супів з сезонних овочів збирає Любов Костирко із Житомирщини

Рецепти супів з сезонних овочів збирає Любов Костирко із Житомирщини

152

Любов Костирко із Житомирщини збирає рецепти супів, які можна готувати із сезонних овочів.

Найбільше подобається кабачковий суп. За бажанням його можна готувати на курячому чи яловичому бульйоні. Часом жінка додає фрикадельки. Самий економний варіант – овочі, які має з дачної ділянки, пише Gazeta.ua.

– Це мій улюблений суп. Нехай простий приготуванні, проте його можна їсти до безкінечності. Зазвичай такий варимо на дачі.

 Інгредієнти:

– кабачок – 1-2 невеликого розміру

– морква – 1 штука

– цибуля – 1 штука

– помідори – 2 штуки

– гриби печериці – 200 грамів

– олія соняшникова – 3-4 столових ложки

– зелень, спеції – за смаком

Приготування:

Кабачковий суп найкраще готувати в казані. Якщо немає – можна брати каструльку- вок. Перш за все треба добре розігріти посудину із олією. Потім по мірі натирання-накришування туди кладу овочі. Спочатку натерту на велику тертку моркву та нашинковану цибулю. Коли овочі стають прозорими – додаю до них грибочки, нарізані тоненькими пластинками. Очищений та натертий кабачок.

Господиня протягом 10-15 хвилин тушкує овочі. Тим часом очищає від шкірки помідори.

Помідори беру різного кольору – червону та жовту, рожеву та жовту. Вони відрізняються ще й смаком – ті кислі, інші солодоші. Від того і суп має різнобарвний смак. Роблю зверху на томатах хрестообразний надріз, заливаю окропом на п’ять хвилин. Тоді з окропу перекладаю на дві хвилини у крижану воду. Так їх дуже легко очистити від шкірки. Натираю помідори на мілку тертку. Додаю дрібно нарізану зелень. Підходить петрушка, кріп, для смаку можна додати стебло м’яти. Все це з’єдную із протушеними овочами.

Воду у суп додають, якщо соку овочів не достатньо.

Суп має бути такої консистенції – щоб у ньому стояла ложка. Для цього потрібно відрегулювати вогонь до мінімуму, накрити кришкою, і не чіпати страву протягом 30 хвилин. Тільки тоді додаю сіль. Подаю до столу зі свіжозмеленим перцем та сметаною. Добре смакує з білими грінками та шампанським. Моїй родині суп смакує холодним, на наступний день, коли настоюється в холодильнику.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here