Home Місто Ще 6 амбулаторій нового зразка планують включити до спроможної мережі на Житомирщині

Ще 6 амбулаторій нового зразка планують включити до спроможної мережі на Житомирщині

137

 Наразі у громадах області продовжують будувати 21 амбулаторію нового зразка із житлом для лікарів. Ще 6 нових таких закладів планують включити до спроможної мережі цьогоріч.


Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик сьогодні, 15 травня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Під час роботи комісії депутати розглянули 38 питань порядку денного. Участь у засіданні взяв керівник апарату ОДА Олексій Шатило, який коротко розповів про результати Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області за 2018 рік. Зокрема, наймасштабніші досягнення у галузі медицини.

«Програма включає в себе і медичну галузь й відповідно проекти, які реалізували в області упродовж минулого року. Це відкриття інсультного центру в Обласній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, реконструйованого пологового відділення в Перинатальному центрі, 2 філій відділення гемодіалізу у Житомирі та Овручі, кардіологічного відділення у Новоград-Волинському. Центр вертебрології та реабілітації, який відкрили восени минулого року, є найсучаснішим в Україні і успішно зараз функціонує. Також провели реконструкцію хірургічного відділення у обласній дитячій лікарні, ЦПМСД у Бердичеві», – зазначив Олексій Шатило.

Керівник апарату ОДА наголосив, що наразі працює програма «Доступна медицина», в рамках якої на території Житомирщини будують 21 амбулаторію нового зразка.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик додав: «Крім цього, ще 6 амбулаторій планують внести до переліку нових медичних закладів області. Наразі розглядають кілька варіантів їх розміщення згідно спроможної мережі. І це залежить від того, як спрацюють ОТГ, адже потрібно надати повний пакет документів та співфінансування».

У рамках роботи комісії депутати облради також заслухали питання про виконання обласного бюджету за 2018 рік та внесення змін до нього на 2019 рік, виконання програм соціального захисту та охорони здоров’я, розглянули кадрові питання та комунальної власності.

Нагадаємо, що 23 сесія обласної ради відбудеться 23 травня у сесійній залі. Депутати вже провели роботу в комісіях з гуманітарних питань та соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here