Home Місто Ще три громади на Житомирщині перейшли до Православної церкви України

Ще три громади на Житомирщині перейшли до Православної церкви України

373

 У День Водохреща на Житомирщині ще 3 релігійні громади, дві з яких разом із священниками, під час зборів виявили бажання змінити канонічну підлеглість та приєднатись до єдиної Православної церкви України. Це громади у с. Кишин Олевського району, м. Андрушівка, с. Павлівка Пулинського району.

 
Про це повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич сьогодні, 19 січня.
 
«На свято Водохреща одразу 3 громади Житомирщини перейшли із МП до Православної Церкви України! Вітаю Андрушівку, с. Кишин Олевського району та с. Павлівка Пулинського району! Люди за єдину церкву. 2 священники також прийняли рішення служити Богу в українській церкві. Гарна звістка у гарне свято. Слава Богу! Слава Україні!», – зазначив Ігор Гундич.
 
Голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко розповів, що у свято Водохреща близько 200 жителів села Кишин, які ходять до Свято-Троїцької церкви, провели збори релігійної громади: «Під час зборів жителі прийняли рішення про перехід із церкви Московського патріархату до єдиної Православної церкви України. Рішення громади підтримав і настоятель храму отець Борис, який разом із жителями приєднується до ПЦУ. Наразі йде процес оформлення протоколу», – розповів голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко.

За словами голови Андрушівської РДА Катерини Курсон, після процесу освячення води частина релігійної громади Трьохсвятительської церкви разом із настоятелем також вирішили приєднатись до ПЦУ.
 
 
«Після освячення води у м. Андрушівка жителі провели збори громади та разом із настоятелем отцем Іоаном перейти до єдиної ПЦУ. Наразі під цим рішенням підписались уже 56 жителів. Вже з понеділка релігійна громада надішле заяву про перехід із церкви Московського патріархату до єдиної Православної церкви України», – зазначила Катерина Курсон.
 
Нагадаємо, що релігійна громада с. Ворсівка Малинського району першою перейшла із церкви Московського патріархату (Російської православної церкви в Україні)до Православної церкви України.
 
Президент України Петро Порошенко гарантує захист кожній парафії, яка прийме рішення приєднатись до Православної Церкви України. 17 січня Верховна Рада ухвалила важливий закон про зміну підлеглості релігійних громад та процедури переходу парафій до ПЦУ.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here