Home Місто Школярів з Житомирщини відзначили у Всеукраїнській акції “Герой-рятувальник”

Школярів з Житомирщини відзначили у Всеукраїнській акції “Герой-рятувальник”

444

 17 вересня у Києві, в рамках урочистостей з нагоди Дня рятівника, у Маріїнському палаці відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник 2019 року”.

Сьогодні десять сміливих та небайдужих українців отримали від Глави Держави Володимира Зеленського цінний подарунок та диплом лауреата Акції від Голови ДСНС Миколи Чечоткіна.

За інших обставин вони б ніколи й не зустрілися у реальному житті. Проте, надзвичайні вчинки та найкращі людські якості назавжди об’єднали їх усіх в одну міцну команду. Команду справжніх Героїв”, – сказав Володимир Зеленський, – На ваші плечі в одну мить впав величезний тягар відповідальності за життя зовсім незнайомої людини. І ви усі гідно пройшли це випробування”.

Він також побажав, щоб вдячність батьків, які ледь не втратили єдину дитину, або ж дітей, які поміччю героїв не залишилися сиротами, – нехай навіки оберігатиме їх та їхні родини від негараздів.

Так, із надзвичайними історіями порятунку вже можна ознайомитися на сторінці Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник 2019 року”. Проте ці імена заслуговують того, щоб озвучити їх ще раз:

Отже, 11-річна Софія Рознійчук з Закарпаття, – наймолодша лауреатка Акції, врятувала на пожежі 4-х своїх братиків і сестричок, поки батьків не було вдома.

Вінничанка Світлана Юркевич врятувала з води маленького хлопчика.

Професійний рятувальник Ігор Гаврилов з Запоріжжя, повертаючись з бойового чергування, врятував з пожежі стареньку немічну сусідку.

Володимир Уткін з Хмельниччини кинувся на допомогу двом братам, що провалилися під лід на замерзлому ставку.

Таміла Чернюк з Миколаївської області також запобігла трагедії, врятувавши з-під криги двох дітей.

Юна черкащанка Карина Якубенко в останній момент вихопила з води свою 5-річну сестричку, яка почала тонути на ставку.

Рятували дітей з води також і Євген Венгерський з Житомирщини, Володимир Рудий з Вінниччини та В’ячеслав Пащенко з Донеччини.

У свою чергу, Артем Андрієнко з Черкаської області запобіг масштабній аварії маршрутного автобусу, водій якого раптово знепритомнів.

Крім того, заохочувальним подарунком вперше було відзначено і відважний вчинок школяра з Житомирщини Едуарда Струпинського, який, ризикуючи власним життям, кинувся рятувати безхатнього собаку з замерзлої водойми.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here