Home Місто Смерть десантника Сергія Панасюка – втрата та біль жителів всієї Житомирщини

Смерть десантника Сергія Панасюка – втрата та біль жителів всієї Житомирщини

199

Сьогодні, 5 травня в Коростишеві поховали загиблого військовослужбовця 95 аеромобільної бригади, старшого солдата запасу Сергія Панасюка.

Військовий загинув під час виконання бойових завдань антитерористичної операції поблизу Слов’янська Донецької області 2 травня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

 «У цей скорботний день ми схиляємо голови перед пам’яттю нашого земляка, справжнього патріота героя-десантника Сергія Панасюка, який поклав своє молоде життя у боротьбі з тероризмом, захищаючи мир, свободу, цілісність та єдність нашої держави України. І висловлюємо співчуття родині загиблого військовослужбовця.

Це – втрата та біль жителів всієї Житомирщини та України. Світла пам’ять про Героя житиме у наших серцях!

Віримо, що керівництво держави, Збройні Сили України та інші відповідальні структури докладуть всіх професійних та мобілізаційних зусиль, щоб такі негативні явища сучасної доби як тероризм та сепаратизм були подолані, і в нашій вільній та незалежній Україні знову запанували мир та спокій».

Обласна рада надасть родині загиблого військовослужбовця Сергія Панасюка посильну фінансову допомогу.

 Церемонія прощання із загиблим десантником відбулася 5 травня у Коростишеві. Провести в останню путь Героя прибули керівники Житомирської обласної ради, обласної державної адміністрації.

Сергія Панасюка поховали на міському цвинтарі поряд із почесними громадянами міста.

У зв"язку із трагічною загибеллю Героя, а також іншими сумними подіями у "гарячих точках" України на Житомирщині з 3 травня оголошено триденну жалобу. 

Довідкова інформація. 28-річний військовослужбовець Сергій Панасюк родом із Коростишева. Проходив службу в десантних військах. Навесні 2014 року був призваний по мобілізації, хоча служити рідній Україні пішов як доброволець. Разом із своїми бойовими побратимами у складі елітної 95 аеромобільної бригади, яка дислокується під Житомиром, виконував відповідальне бойове завдання на сході країни. 2 травня в бою під Слов’янськом загинув від рук снайпера. Того ж дня куля ворога пробила серце це одного десятника 95 аеромобільної бригади – солдата-контрактника із Вінниччини Петра Коваленка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here