Home Місто Цьогоріч на Житомирщині усиновили 63 дитини, ще 200 чекають на своїх...

Цьогоріч на Житомирщині усиновили 63 дитини, ще 200 чекають на своїх батьків

130

 Найбільш пріоритетною формою влаштування долі дитини, залишеної без батьківського піклування, в Україні залишається усиновлення. Варто зазначити, що за останні 10 років на території Житомирської області усиновлено близько 1000 дітей. З них понад 700 – громадянами України.

Станом на вересень 2018 року на території області проживає 517 сімей усиновлювачів, які подарували любов та  сімейний затишок обездоленим дітям. Впродовж 2018 року усиновлено 63 дитини, з них 57 – громадянами України, 6 – іноземними громадянами. Минулого року в області усиновили 65 дітей.

 

Зі інформацією служби у справах дітей ОДА, на обліку з усиновлення наразі перебуває 727 дітей, 528 з яких влаштовані у сімейні форми виховання – дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї, опіка та піклування. А 199 дітей перебувають в інтернатних закладах області. Саме ці діти можуть бути усиновленими. Більшість таких дітлахів перебувають у соціальних закладах разом зі своїми рідними братами та сестрами.

 

Якщо ви давно мрієте про щасливу родину з дітьми, у вас є шанс стати батьками великої сім’ї. Шлях до батьківства – через усиновлення. Майже 200 дітлахів чекають на тих, кого зможуть називати мамою і татом.

 

Нагадаємо, що при усиновленні батьки отримують:

  • грошову допомогу у розмірі як при народженні дитини;
  • відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
  • одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів (якщо усиновили двох або більше дітей надається 70 календарних днів одноразової оплачуваної відпустки);
  • щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів.

Усі питання з приводу усиновлення можна задати спеціалістам служби у справах дітей ОДА за телефоном (0412) 47-50-11.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here