Home Місто У Коростені відкрили пам’ятну дошку воїну АТО Василю Панасенку

У Коростені відкрили пам’ятну дошку воїну АТО Василю Панасенку

524

20 лютого , в День Героїв Небесної Сотні, в Коростені на будівлі професійно-технічного училища №16 відкрили меморіальну дошку Василю Панасенку, який загинув в зоні АТО, захищаючи Україну. У пам’ятному заході взяли участь мама, донька воїна-героя, його рідні й друзі, представники громади міста. На мітингу говорили про життя воїна, який народився 14 серпня 1983 року в селі Поліське Коростенського району.

 

У 1987 році переїхав жити до міста Ірпеня, де навчався в Ірпінській загальноосвітній школі №2. Після закінчення школи вступив до Коростенського ПТУ-16 . Працював, був одружений, ростив доньку Валерію. А коли почалися військові дії на сході України, Василь пішов захищати свою державу. Був мобілізований у травні 2014 року, служив у 21 роті 25 батальйону «Київська Русь». З  вересня 2016 року знову проходив службу зоні проведення АТО, уклавши контракт. Загинув 19 грудня 2016 році на Світлодарській дузі в Донецькій області під м.Дебальцеве від час артилерійського обстрілу.  

 На відкритті пам’ятної дошки на приміщенні училища, де учився захисник України, вшанували його світлу пам’ять. Відбулося освячення дошки, звучала молитва за душі Героїв Небесної сотні, які загинули на Майдані та на сході України, відстоюючи її незалежність.

Джерело: День

 

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here