Home Місто У Житомирі презентували гру, яка допомагатиме ОТГ вирішувати проблему побутового сміття

У Житомирі презентували гру, яка допомагатиме ОТГ вирішувати проблему побутового сміття

206

 Еко-гру «Громада без сміття», яка допомагає шукати шляхи вирішення проблем поводження з твердими побутовими відходами у громадах, презентувала НУО «Сучасний Формат».

Під час майстерні 25 травня виконавчий директор НУО «Сучасний Формат» Жанна Соловйова розповіла, що гру розробили в рамках реалізації проекту проекту «Поводження з відходами в громадах: від інформування до роздільного сортування», що здійснюється за фінансової підтримки GIZ.

Гра стосується проблеми відходів, разом з тим розкриває питання сталого розвитку громад та формування екоспільнот, враховує принципи їх побудови у всіх вимірах сталого розвитку.

«Ми створили цю гру, щоб у цікавій та доступній формі поширити знання про проблему побутових відходів та допомогти напрацювати шляхи її вирішення на рівні громади. Гра закликає до конкретних спільних дій на рівні громади, посилює відповідальність кожного до даної проблеми», – зазначила Жанна Соловйова.

Гра розрахована для дорослих та дітей старшого шкільного віку, буде корисною для представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, тренерів, фасилітаторів та учасників проектів щодо розвитку громад, вчителів, молодіжних лідерів, громадських активістів та усіх небайдужих громадян.

По 2 комплекти гри передали в 11 пілотних громад, які беруть участь у проекті: Білокоровицька, Брусилівська, Городницька, Ємільчинська, Корнинська, Лугинська, Любарська, Овруцька, Олевська, Ушомирська, Червоненська ОТГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here