Home Місто У Житомирі студент розробив симулятор, який дозволяє відчути себе водієм тролейбусу з...

У Житомирі студент розробив симулятор, який дозволяє відчути себе водієм тролейбусу з реальним маршрутом

182

 У Житомирському державному технологічному університеті створили симулятор, який дозволяє відчути себе за кермом пасажирського тролейбуса, курсувати по маршруту, дотримуючись графіку руху.

Розробником тренажеру є студент I курсу магістратури Житомирського державного технологічного університету Владислав Ващенко (науковий керівник: викладач за сумісництвом Житомирського державного технологічного університету Віталій Шатківський).

З-поміж переваг симулятора відзначають деталізований пасажирський салон і кабіну водія з усіма необхідними перемикачами та індикаторами.

Віртуальний тролейбус рухається за реальним тролейбусним маршрутом №7 міста Житомира «Залізничний Вокзал – мкрн. Малікова» з динамічною побудовою графіку, зміною часу доби, звуковим оформленням, підтримкою контролерів (кермо+педалі або геймпад).

Вражений можливостями симулятора, розробленого у  Житомирському державному технологічному університеті, був і очільник міста.

«Він точно відтворює обстановку на дорогах міста з врахуванням температурних і погодних умов. Вражений талантами студентів ЖДТУ! Розглянемо можливість фінансово підтримати унівеситет і закупити цей комплекс для вдосконалення навичок та навчання водіїв нашого ТТУ», – повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

В ЖДТУ зазначають, що це лише початок. Нині у розробці система динамічного автомобільного трафіку та пасажиропотоку в залежності від часу доби, нові моделі тролейбусів, повна реалізація різних систем управління в залежності від моделі тролейбуса, розширення області симуляції (нові місцевості та маршрути).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here