Home Місто У Житомирі триває місячник з дотримання правил безпеки на воді

У Житомирі триває місячник з дотримання правил безпеки на воді

224

 З метою підвищити рівень безпеки і забезпечити охорону життя та здоров’я мешканців міста під час літнього відпочинку, в період з 15 червня по 15 липня 2018 року в місті організовано проведення місячника з дотримання правил безпеки на воді.

Проведення місячника є справді актуальним. Так, станом на 19 червня 2018 року, на водоймищах області вже загинуло 13 осіб, в тому числі одна дитина. Слід зазначити, що всі вони загинули у невизначених та необладнаних для купання місцях, порушуючи елементарні правила поводження на водних об’єктах і в більшості випадків знаходились в стані алкогольного сп’яніння.

Сьогодні в рамках місячника управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради проведено перевірку водних об’єктів, які не визначені, як місця масового купання. Під час рейдів по кар’єрах міста Богунському, Соколовському, Силікатному встановлені попереджувальні знаки про заборону купатися, проведено бесіди з відпочиваючими та розповсюджено листівки щодо правил поводження на водних об’єктах. До проведення рейду було залучено представників засобів масової інформації.

Заходи місячника направлені на недопущення нещасних випадків в місцях, які обладнані для масового відпочинку людей на воді, підвищення свідомості та відповідальності мешканців міста за своє життя та здоров’я.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення звертає увагу мешканців міста на необхідність проведення відпочинку на воді тільки в міському гідропарку на території дорослого та дитячого пляжів, на пунктах прокату човнів. З метою запобігання нещасних випадків 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here