Home Місто У Житомирській обласній лікарні встановили ендопротез 43-річному учаснику АТО

У Житомирській обласній лікарні встановили ендопротез 43-річному учаснику АТО

236

У Житомирській області продовжує успішно реалізовуватись обласна Програма соціальної підтримки учасників АТО та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області.

 Зокрема, лише у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського проконсультовано більше 7 тисяч осіб, оглянуто та скеровано для проведення медичної реабілітації 4104 особи та проліковано 1149 осіб. Сімом учасникам АТО у 2017 році надано матеріальну допомогу  у розмірі 1 млн.151 тис.грн. для лікування за межами області та за кордоном

За кошти обласного бюджету на придбання трьох ендопротезів для учасників антитерористичної операції,  згідно з Програмою,  спрямовано 225 тис.грн.  Один такий ендопротез  нещодавно був встановлений 43- річному житомирянину, учаснику АТО, полковнику Збройних Сил України.

У військовослужбовця  в результаті отриманої травми  під час перебування в  зоні АТО у 2014 році  розвинулось захворювання некроз кульшового суглоба, що потребувало термінової заміни враженого суглоба. Вартість  одного такого суглоба складає 75 тисяч гривень.

Оперували офіцера у відділенні травматології обласної клінічної лікарні, наразі він уже готовий до виписки, після якої він буде проходити курс реабілітації у санаторії «Дениші».

Нагадаємо, що 21 грудня депутати прийняли аналогічну програму на 2018 рік.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here