Home Місто В Бердичеві оселився 82-річний нелегал

В Бердичеві оселився 82-річний нелегал

237

У безглуздій ситуації опинилася жителька Бердичева Олена Трач – її 82- річного батька міграційна і прикордонна служба визнали нелегалом і хочуть депортувати в Білорусь.

Про це пише "Взгляд".

«Ми – сім’я військовослужбовців , – розповідає Олена. – Тато служив в Анголі, потім в Білорусі. У званні підполковника пішов на пенсію і залишився там».

10 років тому у В’ячеслава Маричева померла дружина, а до цього загинув син. Єдина дочка вирішила забрати батька до себе в Україну. Умови дозволяли – у свекра великий будинок.

«Ми забрали в Мінську всі його документи, перевели пенсію і відвезли батька до себе, – каже Олена Трач. – У міграційній службі нам дали дозвіл на проживання для тата на рік. Коли він закінчився, батько знову до них пішов. Ми якось упустили цей момент: виявилося, що він тоді чогось там недооформи. І вийшло, що весь цей час тато жив нелегалом».

Це виявили у вересні, коли старому вперше не принесли пенсію, а у Пенсійному фонді зазначили – прострочений вид на проживання. В’ячеслав Маричев за станом здоров’я вже навіть у двір самостійно не виходить, тому вирішувати всі питання вирушила дочка .

«У міграційній службі нам сказали заплатити штраф за порушення міграційного режиму – 510 грн, – каже жінка. – А мого свекра звинуватили в тому, що він у своєму будинку приховував нелегальних іммігрантів, – і теж нарахували штраф. Прикордонна служба заявила: батька потрібно депортувати в Білорусь. Але як? Надіслати старого в сусідню країну доживати віку в будинку для престарілих? У нього такі проблеми зі здоров’ям, що він просто не доїде туди … »

У міграційній та митній службі жінці пояснили: батька потрібно вивезти до Білорусі, а потім за ново зібрати всі документи і ввезти його назад . Але не факт, що його сюди впустять, адже він вже порушив міграційний режим. Що робити і до кого звертатися, жінка не знає.

«У тата дуже хворе серце, він практично не ходить. Через все це нервує. І до цих пір не може зрозуміти – як це його депортують від власних дітей» , – каже Олена.

На все про все міграційна служба дала старому 10 днів. Інакше його депортують в примусовому порядку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here