Home Місто В Чуднівському районі через злочинні дії посадовця місцевий бюджет недоотримав 300 тисяч...

В Чуднівському районі через злочинні дії посадовця місцевий бюджет недоотримав 300 тисяч гривень

115

Слідчим відділом Чуднівського РВ УМВС Житомирщини розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем головою однієї з селищних рад району. У результаті злочинних дій місцевий бюджет недоотримав 300 тисяч гривень, призначених для розвитку соціальної інфраструктури селища.

Про це інформує  прес-служба УМВС України в Житомирській області.

У ході досудового розслідування встановлено, що між селищної радою та товариством з обмеженою відповідальністю у жовтні 2014 року було укладено договір про пайову участь підприємства у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури селища. Водночас проведеними перевірками встановлено, що пайовий внесок, визначений рішенням виконавчого комітету селищної ради, не відповідає вимогам Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і занижений у 10 разів.

У результаті таких дій на рахунок селищної ради для названих цілей надійшло трохи більше 22 тисяч замість понад 300 тисяч гривень.

Розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, триває.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років, зі значним штрафом та зі спеціальною конфіскацією.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here