Home Місто В інсультному центрі надають допомогу першим 15 пацієнтам з неврологічними захворюваннями

В інсультному центрі надають допомогу першим 15 пацієнтам з неврологічними захворюваннями

171

Вже 15 пацієнтів з різними неврологічними захворюваннями отримують кваліфіковану медичну допомогу в інсультному центрі – відділенні, яке обладнане за світовими стандартами інсультології.

Про це повідомив головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів сьогодні, 13 червня.

«Наразі у центрі перебуває 15 пацієнтів із різними неврологічними захворюваннями, в тому числі й інсультами. Лікарі та медперсонал працюють у штатному режимі, проте поки ще не проводили тромболізис – процес розчинення тромбу в головному мозку, що проводиться у перші 3 години від виникнення інсульту», – зазначив Богдан Леськів.

Крім цього, в інсультному центрі безкоштовно роблять комп’ютерну томографію та ангіографію, проводять необхідну терапію.

Також головний лікар наголошує на тому, що при перших ознаках інсульту потрібно звертатись лише до швидкої медичної допомоги.

«До центру пацієнтів доставляє швидка допомога. Тому як тільки з’являються симптоми інсульту родичі або за можливості хворий має зателефонувати на 103», – акцентував Богдан Леськів.

Читайте також: Деталь для відновлення роботи МРТ надійде у Житомир наступного тижня – Богдан Леськів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here