Home Місто В Новоград-Волинському лісгоспі котельня працює на тирсі

В Новоград-Волинському лісгоспі котельня працює на тирсі

157

Питання переходу до використання альтернативних видів палива, аби таким чином позбутися залежності від російського газу, останнім часом постало особливо гостро.

В лісогосподарських підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства вже не перший рік ця проблема успішно вирішується, – повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

– Ще кілька років тому, у нас був клопіт з тим, де подіти тирсу, – ділиться начальник лісокопплексу державного підприємства «Новоград- Волинське досвідне лісомисливське господарство» Віктор Павлюк. – Адже для неї потрібно було шукати місце десь на звалищах. Згодом у нашій котельні ми встановили два котли, які працюють на тирсі. Таким чином, спалюючи фактично відходи виробництва, ми обігріваємо всі виробничі приміщення на території лісокомплексу та забезпечуємо теплом сушильні камери.

В літній період в котельні спалюється близько 300 кубічних метрів тирси в місяць, в зимовий – 500-600 кубічних метрів. Решту тирси, яка зявляється в процесі виробництва, підприємство реалізовує споживачам, які займаються її переробкою, або мають котли, що працюють на тирсі.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here