Home Місто Важкопоранений боєць 30-ї бригади не може отримати житло в Новоград-Волинському районі

Важкопоранений боєць 30-ї бригади не може отримати житло в Новоград-Волинському районі

167

Військовослужбовець 30-ї бригади, учасник бойових дій Сергій Гордійчук, який пережив важке поранення і ампутацію, не може домогтися отримання житла в Новоград-Волинському районі. Про це повідомляє LB.ua.

Гордійчук одружений, у нього двоє неповнолітніх дітей. Всі вони разом з батьками живуть в маленькому будинку в с. Колодянка Новоград-Волинського району Житомирської області (житлова площа 42 кв. м.). Але недолік житлоплощі на дві сім’ї – не головна проблема. У Колодянці немає газового опалення – тільки пічне, а Сергій, який залишився без руки, не здатний заготовлювати дрова для обігріву будинку в холодну пору.

За його словами, він вже звертався до голови Новоград-Волинської районної ради Житомирської області і до його заступника з питань соціальної політики. Але з райради його безапеляційно перенаправили в рідну сільраду, де і поставили на облік, незважаючи на вагомі причини просити житло в районі.

«Письмових відмов ніхто не давав. Усно мені сказали: за місцем прописки – будь ласка, а про районний центр можеш навіть і не мріяти », – розповів Гордійчук журналістам.

Отримавши поранення в серпні минулого року, боєць зайнявся питанням отримання житла тільки з січня 2015. «Без документів мене навіть на поріг ніхто не хотів допускати», – зазначив Гордійчук. Він пройшов медкомісію, оформив статус учасника бойових дій, а потім – інваліда війни.

Сергій Гордійчук брав участь у багатьох бойових операціях, у тому числі, звільняв н.п. Григорівка, Степанівка, Лутугине, Маринівка, брав участь у бою під Саур-Могилою. Після поранення 4 серпня його протягом 12 годин не могли доставити в госпіталь через постійні обстрілів. Така затримка з втратою крові в результаті коштувала бійцеві руки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here