Home Місто За добу вогнеборці області ліквідували 18 загорянь сухої трави

За добу вогнеборці області ліквідували 18 загорянь сухої трави

176

 

14 вересня о 16:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухостою на землях аграрного фонду, поблизу с. Галіївка Чуднівського району. Рятувальникам зателефонував працівник даного підприємства, який побачив пожежу. До місця події виїхав черговий караул 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

З’ясувалося, що горить суха рослинність на площі біля 5 га. Також вогонь вже поступово наближався до посивів сої та кукурудзи. Спільними діями, рятувальники та працівники фонду пожежу о 16:35 локалізували та о 18:10 – ліквідували. Вогнем знищено 4,5 га сухого трав’яного настилу. Вогнеборці не допустили розповсюдження вогню на посіви підприємства. Загиблих і травмованих не має.

Загалом до ліквідації загоряння залучалося 5 чоловік особового складу рятувальників, 5 працівників аграрного фонду та 4 одиниці пожежної і спеціальної техніки.

Упродовж минулої доби численні займання сухого трав’яного настилу сталися ще в 11-ти районах області, а також в містах Бердичеві, Коростені, Малині і смт Брусилів, під час яких вогнем пройдено понад 22 га території.

Того ж дня, о 08:50, поблизу с. Рудня Радовельська Олевського району вогнеборці 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини, 40-го та 31-го професійних пожежних постів залучалися до ліквідації займання осередку торфу, що виникло на торфополі селищної ради.

Пожежу було ліквідовано о 19:45, вогнем пройдено 2,5 га торфополя. Загиблих і травмованих не має.

Наразі обставини всіх подій встановлюються фахівцями.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here