Home Місто Завдяки веб-платформі «Відкрите місто» за 5 місяців вирішили більше 250 запитів...

Завдяки веб-платформі «Відкрите місто» за 5 місяців вирішили більше 250 запитів житомирян

168

 З травня 2018 року в місті Житомирі діє інтерактивна веб-платформа «Відкрите місто». 

«Відкрите місто» – це електронний сервіс, який дозволяє мешканцям міста спільно з міською владою вирішувати локальні проблеми місцевої інфраструктури чи якості надання комунальних послуг.

З часу запуску веб-платформи «Відкрите місто» в місті Житомирі її активними користувачами стало понад 350 житомирян. За п’ять місяців роботи електронного сервісу в систему надійшло більше 400 повідомлень, що стосуються локальних міських проблем та потребують вирішення.

Станом на початок листопада 2018 року 69% звернень, а це 262 повідомлення є вирішеними та понад 100 повідомлень знаходиться на різних стадіях опрацювання.

Кожен мешканець чи гість місця може повідомити про виявлену проблему зі свого мобільного телефону через відповідний мобільний додаток.

Достатньо лише зареєструватись на порталі «Відкрите місто». Інструментарій платформи дозволяє описати проблему, відмітити її на карті та сформувати електронне повідомлення. Платформа дозволяє також перевірити поточний статус запиту: прийнятий до розгляду, вирішений чи не вирішений (з позначенням причини).

Сервіс «Відкрите місто» розроблений Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» є одним з перших інструментів електронної демократії, що з’явився в Україні та використовується в більше ніж 60-ти українських містах.

Метою сервісу є покращення якості життя в містах та згуртування громади навколо вирішення місцевих проблем шляхом використання сучасних каналів комунікації (Інтернет).

Запрошуємо всіх мешканців міста до активного використання електронного сервісу «Відкрите місто».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here