Home Місто Житомирські правоохоронці влаштували поїздку до ведмедів вихованцям школи-інтернату. ФОТО

Житомирські правоохоронці влаштували поїздку до ведмедів вихованцям школи-інтернату. ФОТО

184

Працівники УБОЗ УМВС України в Житомирській області влаштували для своїх підопічних з Новоград-Волинської школи-інтернату незвичайну та насичену подіями екскурсію. Дітлахи потрапили до центру реабілітації ведмедів, де дізналися чимало нового про кошлатих утриманців закладу та цікаво провели час зі своїми старшими товаришами.Школярі з нетерпінням чекали на своїх шефів, адже ті заздалегідь повідомили, що готують для них особливий сюрприз. І недаремно – адже вони потрапили на екскурсію до єдиного в Україні центру порятунку ведмедів «Надія», розташованого неподалік від Житомира, – повідомляє СЗГ УМВС Українив Житомирській області.

– Ми вирішили зробити дітям саме такий подарунок, щоб вони з дитинства вчилися захищати тих, хто потребує допомоги, – розповів заступник начальника УБОЗ УМВС України в Житомирській області Анатолій Корчемлюк. – Виховуючи у дітях найкращі людські якості, сподіваємося, що дехто з них обере професію правоохоронця та стане нашою гідною зміною.

Зараз у Центрі живуть дві бурі ведмедиці Настя та Маша і ведмежа Бодя. Цих тварин зі страшних умов, в яких вони утримувалися, визволили зоозахисники. Малого Бодю вони знайшли зачиненим у тісній клітці, а 5-річна Маша слугувала для дресирування мисливських собак і зазнала чимало травм.

Дітлахи навипередки фотографувалися та задавали питання про тварин. Доглядачі центру дозволили юним гостям погодувати чотирилапих вихованців. Зважаючи, що огорожа досить висока, на поміч школярам прийшли їх шефи – спільними зусиллями смачні яблука та шматочки хлібу потрапили до ведмедів. За це вдячні клишоногі  продемонстрували гостям навіть вміння плавати.

За словами директора комплексу Ніни Лізунової, діти завжди близько до серця сприймають історії про порятунок тварин. Такі екскурсії сприяють вихованню у дітей доброти, почуття відповідальності за тих, хто знаходиться поряд.

Не забули шефи й про подарунки для школярів. Хлопці отримали футбольні й волейбольні м’ячі, а дівчата – комплекти для гри в бадмінтон. Звичайно, що дітлахи вирішили одразу випробувати свої подарунки на дитячому ігровому майданчику. Вмить утворилася волейбольна команда, в якій УБОЗівці виступили тренерами, навчаючи школярів правилам та прийомам гри. Інша весела ватага заполонила гойдалки та гірки.

– Сьогодні у нас дійсно надзвичайний день, – поділилася враженнями заступник директора з виховної роботи школи-інтернату Оксана Рибак. – На екскурсію потрапили наші найкращі учні, які приймають активну участь у житті школи. Впевнена, що решта школярів відтепер теж докладатимуть максимум зусиль, аби наступного разу долучитися до нової пригоди, обіцяної шефами.

Ще одним сюрпризом стало частування екскурсантів у ресторані комплексу, господарі якого гостинно запросили юних гостей. Смачний обід та солодощі прийшлися до смаку усім.

Сповнені надзвичайних вражень та позитивних емоцій, дітлахи повернулися до школи-інтернату. Шефи пообіцяли, що наступного разу школярів очікуватиме новий сюрприз.





 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here