Home Місто Житомирські свободівці не вбачають своєї вини у погромі банків

Житомирські свободівці не вбачають своєї вини у погромі банків

343

31 липня біля Житомирського міськвідділу зібралося близько десятка свободівців з метою висловлення власних переконань стосовно розслідування кримінального провадження за фактом хуліганських дій групи осіб під час пікетування окремих фінансових структур м. Житомира, що мали місце 20 червня.

У відповідь на це міліція офіційно заявляє: будь-яких мотивів, які суперечили б принципам законності у досудовому розслідуванні, правоохоронці не переслідують.

Значного суспільного резонансу в Житомирській області викликали події, пов’язані з пікетуванням російських банківських структур в обласному центрі 20 червня.

Нагадаємо, що під час так званою «мирної» акції групою осіб було пошкоджено вивіски кількох банків та розмальовано стіни їх приміщень. З відповідними заявами до правоохоронних органів звернулися адміністрації цих фінустанов і надали офіційні відомості про нанесені діями пікетувальників збитки – у загальному понад 100 тисяч гривень.

Водночас інформація про пошкодження майна кількох банків у Житомирі була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.2 ст.296 (Хуліганство, учинене групою осіб) Кримінального кодексу України, повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

В рамках досудового розслідування міліціонери продовжують заходи із обєктивного встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, а також свідків подій та причетних до них осіб.

Разом з тим до кількох громадських організацій, а також до органів самоврядування направлено відповідні запити.

Окрім того, хід розслідування даного правопорушення є об’єктом уваги як з боку представників засобів масової інформації, так і громадськості загалом.

Відтак щирий подив викликає заява громадської організації про нібито надмірну увагу саме правоохоронців до проблем окремих банківських структур, кажуть у міліції.

"Міліція була і залишається поза будь-якими політичними інтригами та не піддається суспільним емоційним настроям. Наше завдання – провести об’єктивне, всебічне і неупереджене розслідування того чи іншого правопорушення, незалежно від того, під якими гаслами, кольорами чи політичними переконаннями воно було вчинено. У своїх діях правоохоронці дотримуються єдиної позиції – принципів законності та діють виключно у межах чинного законодавства, – наголосив начальник УМВС Житомирщини Юрій Демяненко. – Не слід забувати, що ми живемо у правовій державі, тому й усі питання мають вирішуватися цивілізованим шляхом. Відтак я закликаю громадськість не піддаватися будь-яким провокаціям і приймати адекватні та виважені рішення стосовно тих чи інших подій, які відбуваються у нашому суспільстві"

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here