Home Місто Житомирянка з 7-річною донькою пішли в ліс по гриби і заблукали

Житомирянка з 7-річною донькою пішли в ліс по гриби і заблукали

170

 Пошукові заходи тривали упродовж майже 5 годин. Знайшли заблукалих, на щастя, цілими і неушкодженими за допомогою спецсигналу службової автівки. 


Тривожне повідомлення про заблукалих у лісі людей надійшло до поліції близько 21 години 7 липня. 41-річна жінка, жителька обласного центру, сама подзвонила на лінію служби порятунку і повідомила, що потрапила у безвихідь разом зі своєю 7-річною дитиною. Як вибратися з лісу, спочатку шукали самотужки, але ще більше заплуталися у місцевості, зважаючи на вечірні сутінки. 

– На місце події негайно було направлено наряд групи реагування патрульної поліції для організації спільних пошукових заходів, до яких приєдналися і представники єгерської служби, – розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко.

Жінка тримала зв’язок з поліцейськими і телефоном розповіла, що разом з дитиною ще вдень пішли по гриби. У ліс заходили від хутора Побитівки у с.Тетерівці. 

– Дізнавшись першочергову інформацію, ми з напарником одразу ж в’їхали у ліс і рухалися манівцями з увімкненим спецсигналом автівки. Час від часу телефоном розмовляли з жінкою, – каже поліцейський ГРПП Житомирського відділення поліції Дмитро Кирилович. – Ми прочісували ліс упродовж 5 годин поспіль, доки розшукувана не повідомила, що почула наші сигнали. Тоді, зорієнтувавшись по карті, намітили приблизне місцезнаходження заблукалих. 

Виявилося, ближче підібратися до визначеного місця було можливо із с.Катеринівки, розташованого з іншого боку лісу. Тут спецсигнал авто жінка почула значно чіткіше. Відтак, озброївшись ліхтариками, поліцейські пішли лісовою дорогою, голосно гукаючи жінку. 

Урешті близько 2 ночі пошуківці і самі почули відповідь на свій клич. Ще за чверть години на узліссі побачили тих, кого шукали. Дівчинка спала, вкрита маминою кофтиною, а жінка стояла в очікуванні рятівників. Своїх знайд поліцейські нарешті вивели з лісу. Як не дивно, дівчинка не злякалася нічної пригоди, а мама була просто щаслива від її благополучного завершення.

Жінку та дитину правоохоронці доставили додому відпочивати. 

Водночас поліцейські звертаються до полісян: сприятлива ягідно-грибна пора дедалі більше приваблює у ліси прихильників «тихого полювання». Однак самостійне бродіння незнайомими лісопосадками може обернутися справжніми неприємностями. Тож, аби лісова мандрівка залишила лише приємні враження, вирушайте у знайомі місця, за можливості, заручіться підтримкою досвідчених супровідників і подбайте про наявність у вас засобів зв’язку. 

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here