Home Події «Атлет» виграв Чемпіонат Житомира з футзалу. ФОТО

«Атлет» виграв Чемпіонат Житомира з футзалу. ФОТО

127

13 березня фінішував Відкритий Чемпіонат м. Житомира з футзалу, який розпочався ще у листопаді минулого року. Впродовж цього часу 24 команди – по 12 у Вищій та Першій лігах, визначали кращих.

Про це інформує прес-служба АФЖ.

Доля срібних нагород турніру визначалася у заключному матчі 19-го туру, у якому чинний Чемпіон «Атлет» зустрічався з претендентом на срібні нагороди «ІнБевом». Матч потішив вболівальників класним, неймовірно закрученим сюжетом, а інтрига трималася до останньої хвилини протистояння. Команди по черзі обмінювалися голами аж до кінця гри, а вирішальною стала остання хвилина матчу, коли гравці «Атлета» Алєксєєв та Литвиновський, по черзі розписавшись у воротах суперника, принесли своїй команді 20-ту за ліком перемогу в Чемпіонаті.

Таким чином поразка залишила «ІнБев» на третій сходинці Вищої ліги, срібні нагороди Чемпіонату завоював «Промінь». Саме «Атлет», «Промінь» та МФК «ІнБев» захищатимуть честь Житомира на всеукраїнських змаганнях Аматорської футзальної ліги України. Першим в боротьбу включається Чемпіон «Атлет», який візьме участь у Всеукраїнському фіналі АФЛУ, що пройде у Житомирі 25-27 березня.

У першій лізі переможець та призери визначилися лише в останньому турі. МФК «Форца» на фінішному відрізку змагань не витримала чемпіонських перегонів з «Атлетом-2», який у підсумку й став переможцем у Першій лізі. МФК «Форца» – срібний призер Першої ліги, бронзові нагороди в непростій боротьбі завоювали «Слов’яни».

Церемонія нагородження Переможця та призерів відбулася одразу по завершенні фінальної гри Чемпіонату. Команди та гравців нагороджували: заступник житомирського міського голови Матвій Хрєнов, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук, голова Асоціації футзалу міста Житомира Віктор Таран та член Виконкому Асоціації футзалу міста Житомира Віктор Колесник.

Переможці й призери Вищої та Першої ліг були нагороджені Кубками і дипломами, гравці – медалями та грамотами. Також за підсумками голосування, яке проводилося на сайті Асоціації футзалу м. Житомира, було визначено кращого арбітра Чемпіонату, кращих гравців, тренерів та воротарів у двох лігах. Переможці отримали пам’ятні нагороди.

Віталій Лясковський – кращий арбітр Чемпіонату м. Житомира з футзалу

 

Вища ліга

 

Сергій Литвиновський (Атлет) – кращий гравець

Максим Сорокін (Атлет) – кращий воротар

Михайло Соколовський (МФК ІнБев) – кращий тренер

 

Кращі бомбардири:

 

Дмитро Тосіч (Промінь) та Юрій Коваль (Атлет) – по 34 голи

Сергій Литвиновський (Атлет) – 33 голи

Іван Чапський (Водоканал) – 22 голи

 

Перша ліга

 

Андрій Більський (Батьківщина Молода) – кращий гравець

Вадим Зорнік (Атлет) – кращий воротар

Володимир Виговський (Батьківщина Молода) – кращий тренер

Кращі бомбардири:

Микола Дзюба (МФК Форца) – 31 гол

Юрій Нікітенко (Квара) та Вадим Малий (Персей) – 21 гол

Максим Гавришенко (Атлет-2) – 19 голів

Але на цьому Чемпіонат не завершено. 20 березня о 12:00 у СОК «Динамо» відбудеться матч між бронзовим призером Першої ліги «Слов’янами» та 10-ю командою Вищої ліги «Грантехом» за право грати у наступному сезоні у Вищій лізі Чемпіонату м. Житомира з футзалу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here