Home Події У Житомирі втретє провели волейбольний турнір пам’яті 24-річного десантника Дмитра Ільницького. ФОТО

У Житомирі втретє провели волейбольний турнір пам\’яті 24-річного десантника Дмитра Ільницького. ФОТО

205

 Міський турнір  з волейболу «Герої серед нас»  4 грудня провели у спорткомплексі Житомирського національного агроекологічного університету.

Такий захід проходить уже  третій рік поспіль, з метою вшанування світлої пам’яті загиблого героя, десантника 90 батальйону та випускника ЖНАЕУ Дмитра Ільницького.


Присутня на відкритті змагань мати Дмитра – Лілія Василівна зауважила, що батькам дуже важливо, щоб про їх сина, який боронив державу і загинув за неї, пам’ятали. Вона подякувала керівництву університету та представникам міськрадипідтримку   ініціативи, організацію та проведення волейбольного турніру ім. Д. Ільницького.


Серед учасників змагань цьогоріч – команди з Житомирського національного агроекологінчого університету, Житомирського державного технологічного університету, Житомирського державного університету ім. І. Франка, збірна технологічного коледжу та кооперативного коледжу бізнесу і права. Наразі до турніру приєднуються команди лише із Житомира, але у планах зробити змагання всеукраїнськими.


Разом із рідними і друзями Дмитра, начальником відділу з питань фізичної культури і спорту управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міськради Віктором  Малютою,   десантником 90 батальйону Володимиром Красотою, студентами і викладачами ЖНАЕУ, спортсмени вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих у зоні проведення АТО.


Ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан нагадав, що  лейтенант ЗСУ, десантник 90 батальйону  Дмитро Ільницький загинув під час виконання бойового завдання у зоні проведення АТО на Сході країни  восени 2014 року. Нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Народився та мешкав з батьками у Житомирі, тут здобував освіту – в червні 2013 року Дмитро закінчив навчання на факультеті обліку та фінансів ЖНАЕУ. Дмитрові було лише 24 роки – загинув у День свого народження 29 листопада. Будучи студентом, хлопець любив грати саме у волейбол – за команду коледжу, а згодом університету.


«Це не змагання, а перш за все можливість у особі Дмитра віддати шану всім нашим воїнам, які загинули за роки війни. Вони боронили усю державу, захищали наш мир і спокій», – додав Скидан.


Учасник АТО Володимир Красота також побажав, щоб війна для учасників змагань була лише на спортивному полі.


У волейбольному турнірі «Герої серед нас» виграла команда Житомирського національного агроекологічного університету, яку нагородили кубком та медалями. Друге місце у  команди ЖДУ ім.І.Франка, третє – у ЖДТУ.


Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here