Home Події В Житомирі є де займатися дзюдо

В Житомирі є де займатися дзюдо

128

Протягом 24–26 жовтня у Житомирі триватиме Всеукраїнський чемпіонат фізкультурно-спортивного товариства «Україна» з дзюдо. Участь у змаганнях беруть кращі спортсмени з дев’яти областей України, зокрема з Житомирської, Київської, Рівненської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької, – повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Як пояснила на відкритті чемпіонату заступник директора департаменту – начальник управління спорту та фінансової діяльності Наталія Калкан, цей чемпіонат є відбірковим для подальшої участі збірної команди від ФСТ «Україна» з дзюдо в абсолютному чемпіонаті держави.

«Житомирщина має потужну мережу відділень з розвитку дзюдо. Лише у місті Житомирі працює три великих осередки – школи «Динамівець», «Авангард», дитячо-юнацька спортивна школа № 2, – зазначила Наталія Калкан. – Дзюдо – пріоритетний олімпійський вид спорту, який у повному обсязі забезпечується за рахунок кошті обласного та міського бюджетів, тобто виплата заробітної плати тренерам, утримання спортивних баз, підготовка та участь спортсменів у змаганнях і виплата їм винагород, стипендій голови облдержадміністрації Сергія Рижука».

 

Головний суддя змагань, тренер дзюдо Ігор Нефьодов повідомив, що цьогоріч у чемпіонаті, що відбувається під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?», змагаються юнаки та дівчата 1998–2000 та 2001–2002 років народження.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here