Home Події Житомирянка здобула срібло на світових змаганнях серед школярів з єдиноборств Combat Games-2019

Житомирянка здобула срібло на світових змаганнях серед школярів з єдиноборств Combat Games-2019

148

16 червня в Будапешті для юних спортсменів відбувся своєрідний чемпіонат світу серед школярів з єдиноборств «Комбат геймс» (Світові бойові ігри).

Міжнародна федерація шкільного спорту (ISF) визначила такі види спорту: дзюдо, карате, тхеквондо і боротьбу. Учасники, дівчата і хлопці віком від 13 до 18 років, представляють свою країну у збірних командах.

У такому форматі перші ISF-змагання з єдиноборств відбулися 2017 року в індійському місті Агра. Тоді змагалося 227 спортсменів з 6 країн. У 2015 році в Іспанії відбулися змагання, які були попередньою версією єдиноборств. Вони були проектом Андалузького Університету з девізом «Боротьба – за мир».

Міжнародна Федерація шкільного спорту довірила проведення 2-го чемпіонату світу серед школярів з єдиноборств Федерації шкільного спорту Угорщини, а саме – Будапешт.

Отож, участь в змаганнях брали учасники з Бразилії, США, Угорщини, Росії, Тайпею, Саудівської Аравії, Південної Африки та Іспанії.

Серед українських школярів, які також виступили  на цьому престижному турнірі – вихованка КЗ “Житомирського ліцею-інтернату для обдарованих дітей” Ірина Бондар.

І у фінальній сутичці Ірина Бондар у вазі 66 кг впевнено боролася з американською суперницею і на четвертій секунді  з рахунком 7:8 виборила срібло.

Тренери: Анатолій Ясиневич та Михайло Христосов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here