Home Гроші У Житомирі на місяць відмінили єдиний податок суб’єктам господарювання

У Житомирі на місяць відмінили єдиний податок суб’єктам господарювання

425

З 1 до 30 квітня у Житомирі платникам єдиного податку І та ІІ груп встановлена нульова ставка єдиного податку.

Таке рішення прийняли депутати міської ради сьогодні, 3 квітня.

«Зменшити ставку податку та встановити ставку в розмірі 0% від суми податкових зобов’язань для платників єдиного податку з 01.04.2020 по 30.04.2020 для платників єдиного податку I та II груп, робота яких заборонена, окрім суб’єктів господарювання, що визначені підпунктом 3 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 та рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 11.03.2020 №295 «Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади» зі змінами, з обов’язковим наданням заяви до 31 грудня 2020 року із зазначенням місця здійснення та видів діяльності», – йдеться в прийнятому документі.

Відтак, підприємці Житомирської об’єднаної громади, які не здійснюють свою діяльність через карантин, не сплачуватимуть єдиний податок.

У разі продовження карантину вище зазначений термін буде продовжено.

Для отримання пільги підприємці мають подати заяву до 31 грудня.

Про те, як мають надаватися пільги по єдиному податку, розповів представник податкової служби Леонід Джигора: «Рішення, які приймають органи місцевого самоврядування про нульову ставку на квітень, вносяться до системи податкових органів і виносяться ставки. Пільги надаватимуться за заявою платника. Податкова не може надати пільгу по КВЕДам, бо у підприємця може бути декілька КВЕДів».

Законом передбачено, що штрафні санкції та пеня за несвоєчасну сплату на період з 1 березня до 30 квітня не нараховуються. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here