Home Місто Ліс крадуть цілими вантажівками: на Житомирщині продовжують орудувати «чорні» лісоруби

Ліс крадуть цілими вантажівками: на Житомирщині продовжують орудувати «чорні» лісоруби

191

Працівники Олевського та Попільнянського відділень поліції зловили злодіїв, які крали ліс. В обох випадках розпочато кримінальні провадження та триває з’ясування усіх обставин.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Увечері державні екологічні інспектори Поліського округу помітили «ЗІЛ» із деревиною у смт. Корнині Попільнянського району. Під час перевірки законності транспортування 12 м3 колод сосен з’ясувалась відсутність необхідних документів. Відтак на місце події прибула слідчо-оперативна група Попільнянського відділення поліції для фіксації усіх обставин, – йдеться у повідомленні.

Як з’ясувалось, за кермом авто перебував 26-річний місцевий житель, а деревина перевозилась з лісового масиву Брусилівського району на одне з лісопереробних підприємств смт. Корнина. Нині триває подальша перевірка. Слідчі порушують клопотання перед судом про накладення арешту на виявлену деревину та транспортний засіб.

В Олевському районі поліцейські групи реагування місцевого відділення під час профілактичних заходів виявили неподалік с. Корощина перевізника лісопродукції без документів. 38-річний місцевий житель транспортував колоди сосни, за його словами, зрізані у лісовому масиві неподалік.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками правопорушень, передбачених ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Проводяться необхідні слідчі дії.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here