Home Місто На Житомирщині донорів просять здати кров – через карантин ситуація критична

На Житомирщині донорів просять здати кров – через карантин ситуація критична

439

У Житомирському обласному центрі крові через карантин суттєво зменшилися запаси крові. Потрібні донори з будь-якою групою крові.

Центр просить відгукнутися та, дотримуючись усіх правил безпеки, допомогти поповнити запаси.

«Зараз склалася дуже складна ситуація з усіма групами крові – запаси крові на критично низькому рівні! Через карантин кількість донорів суттєво зменшилася, а це загрожує втратою життя багатьох людей. Ми розуміємо усю складність ситуації, але якщо Ви маєте будь-яку можливість до нас приїхати, або, можливо, підвезти донора до центру крові з віддалених районів міста та області (обов’язково дотримуючись усіх мір безпеки), будь ласка, скористайтеся цією можливістю. Ви маєте шанс використати цей час не просто з користю, а без перебільшення врятувати чиєсь життя!», – повідомляє обласний центр.

При попередньому медичному огляді фахівці перевіряють кров з пальця на рівень лейкоцитів (який демонструє наявність будь-яких запальних процесів в організмі), гемоглобіну, тромбоцитів, печінкові проби та інше.

На огляді лікаря-терапевта обов’язково виміряється температура, тиск та загальні показники організму. Донорська кров також безпосередньо перевіряється на гепатити, ВІЛ/ СНІД, сифіліс та інше.

Всесвітньою організацією охорони здоров’я доведено, що цей коронавірус не передається через кров, а тільки респіраторним шляхом.

Якщо ви хочете зробити добру справу, звертайтеся за тел. 0412-33-30-24 та 063-822-19-62.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here