Home Місто Поліція попередила про небезпеку на дорогах через погоду

Поліція попередила про небезпеку на дорогах через погоду

266

За інформацією Житомирського обласного центру з гідрометеорології 21 січня у м. Житомирі та області буде хмарно з проясненнями, температура коливатиметься від -1 до +4, на дорогах – ожеледиця.

Відтак поліцейські закликають водіїв та пішоходів бути максимально обережними, вирушаючи у дорогу.

Про це повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

Шановні водії! Вирушаючи у дорогу, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів, склоочисників, обігрівачів салону. Обов’язково користуйтеся пасками безпеки, дітей перевозьте, використовуючи спеціальні засоби, що дозволять убезпечити їх від травмування у разі дорожніх інцидентів, йдеться у повідомленні.

Керуючи транспортним засобом, будьте максимально обережними, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Обов’язково враховуйте час доби, та стан дорожнього покриття, не забувайте вмикати ближнє світло фар або протитуманні фари.

Пам’ятайте, що мокра, брудна дорога та ожеледиця на ній є тими чинниками, які збільшують гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте у разі зупинки включати аварійну світлову сигналізацію.

Пішоходам варто переходити дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри. Для позначення себе на дорозі у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості використовуйте світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або носіть одяг, який має світлоповертальні елементи.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here