Home Місто В Коростишеві бабуся померла від отруєння чадним газом

В Коростишеві бабуся померла від отруєння чадним газом

180

В опалювальний сезон зростає ймовірність виникнення надзвичайних подій та нещасних випадків, пов’язаних з порушенням правил користування пічним опаленням. Варто зазначити, що багато господарів не звертає увагу на власну безпеку: несправний димохід, не щільно прилягає засувка, відсутній металевий лист перед піччю, на небезпечній відстані від печі розміщені легкозаймисті речі тощо. Незважаючи на такі, начебто, дрібниці, люди ризикують не тільки залишитись без житла, але й втратити власне життя. Прикрий випадок, приміром, стався 7 лютого у Коростишеві. Внаслідок отруєння чадним газом, померла жінка 1931 року народження. Подібне лихо трапилося і в Бердичівському районі – загинув 51-річний чоловік. І такі випадки, на жаль, непоодинокі.

Про це повідомляє департамент цивільного захисту населення Житомирської ОДА.

Як же запобігти цьому лихові? Передусім треба пам’ятати, що під час експлуатації пічного опалення забороняється залишати печi без нагляду дорослих або доручати нагляд за ними дітям. Не користуватися печами, якi мають тріщини. Сушити й складати на печах одяг, дрова, iншi горючi предмети та матерiали. Застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті речовини.

Тож ні на хвилину не слід забувати про правила безпеки під час експлуатації пічного опалення, особливо зараз, коли все частіше виникає необхідність обігрівати оселі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here