Home Місто За 2019 рік на Житомирщині поліція вилучила 600 одиниць зброї та 5...

За 2019 рік на Житомирщині поліція вилучила 600 одиниць зброї та 5 тисяч боєприпасів

206

Переважна більшість – це зразки зброї, здані жителями області у результаті профілактичних місячників добровільного роззброєння.

Упродовж минулої доби, 23 січня поточного року, поліцейські виявили та вилучили у трьох жителів Житомирщини небезпечні предмети.

У с. Двірці Житомирського району поліцейські зупинили 33-річного непрацюючого жителя сусіднього с. Вишневого. Правоохоронці мали відомості про те, що чоловік може зберігати при собі заборонені предмети. У ході поверхневого огляду у нього виявили тротилову шашку.

У с. Малинівці Малинського району правоохоронці перевірили інформацію про зберігання місцевим жителем боєприпасів. У ході огляду його будинку поліцейські виявили та вилучили більше сотні різнокаліберних (від 5,6 мм до 12 мм) набоїв і ще стільки ж капсулів до мисливських патронів, а також ємність із порохом.

А в с. Лебедівці Новоград-Волинського району у рамках розслідування кримінального провадження поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання 45-річного місцевого жителя. У результаті виявили та вилучили незареєстровану мисливську рушницю калібру 16 мм, зо два десятка набоїв до неї та порох.

Серед виявленого і вилученого поліцейськими за рік – гранатомет, кулемет, автоматична та короткоствольна вогнепальна зброя, бойові та мисливські карабіни, рушниці тощо.

Також було вилучено понад 5 тисяч боєприпасів (набої, гранати, міни, артилерійські снаряди) і більше 12 кг вибухових речовин.

За фактами незаконного поводження з цими небезпечними предметами розслідувались 136 кримінальних проваджень, по 71 уже складені обвинувальні акти та направлені до суду.

Нагадаємо, у Житомирі знайшли дві реактивні протитанкові гранати в сміттєвому контейнері.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here