Home Політика Чернівецьку область закривають на карантин: обмежать в’їзд і виїзд усього приватного транспорту

Чернівецьку область закривають на карантин: обмежать в’їзд і виїзд усього приватного транспорту

182

Чернівецьку область з 3 по 24 квітня повністю закривають на карантин, аби запобігти стрімкому поширенню коронавірусу. Перетин адмінмежі обмежать для усього приватного транспорту.

Про це заявив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук. Рішення ухвалив уряд, – повідомляє Громадське:

"Так, на межі області розташують 5 контрольно-пропускних пунктів. На них працюватимуть рятувальники, поліцейські та нацгвардійці".

Карантинний режим запрацює з опівночі 3 квітня. Водночас до 12:00 людям ще дадуть можливість покинути область чи заїхати в неї.

Після цього, перетнути адмінмежу зможуть лише вантажівки, транзитні авто, сільськогосподарські машини, автомобілі підприємств, що забезпечують життєдіяльність області. Водночас приватні особи, які зареєстровані в області, зможуть безперешкодно повернутися, однак виїхати з неї вже не зможуть. Всіх інших — в область не пускатимуть.

Тим, хто працює в області, але не проживає там, голова ОДА порадив переїхати на час карантину, або домовитися з роботодавцем про перехід на віддалений режим роботи.

Також Осачук додав, що після запровадження карантину у всьому регіоні, контрольно-пропускні пункти біля окремих населених пунктів, де спалах коронавірусу, приберуть.

Нагадаємо, в Україні вже 897 хворих на COVID-19, а у світі – більше мільйона осіб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here