Home Події Студенти покажуть, як не боятися жити

Студенти покажуть, як не боятися жити

116

4-го грудня 2012 р. о 18.00 в актовій залі Житомирського державного університету імені Івана Франка, з нагоди 5-річчя від дня заснування Соціально-інтерактивного «Театру життя» відбудеться вистава «Не боятись життя» (автор – проф., заслужений діяч мистецтв України В. Шинкарук). 

Соціально-інтерактивний «Театр життя» став неодноразовим переможцем та призером міського фестивалю інтерактивних театрів «Ми обираємо майбутнє» 2008-2012 р., учасником І театрального фестивалю інклюзивних інтерактивних театрів «Театр без кордонів» (2010 р.), очікуваним гостем ВНЗ Житомира та ін. 

Протягом 2007-2012 рр. у репертуарі «Театру життя» з’явилися вистави: «Не боятись життя», «Листи з безодні, або втрачені крила» (вистави присвячена темі запобігання наркоманії, алкоголізму, СНІДу, торгівлі людьми, суїциду, подолання насильства, плануванню сім’ї, формуванню моральних якостей, ґендерному вихованню), тематичні вистави «Яблуко (malum…)» (розкриття теми торгівлі людьми, а саме найпоширеніших шляхів вербування за кордон), «Життя +» (формування толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ), «Я не люблю, або…» (запропоновані різні погляди на тему толерантності), «Трикутник» (вистава розкриває тему тероризму), проте висновки від кожної переглянутої вистави глядачі повинні зробити самостійно, розсудивши, подумавши, а, може, і побачивши в одному з акторів себе, адже концепція Соціально-інтерактивного театру створена в результаті поєднання психологічних прийомів та законів професійного театру, а його ключова ідея – це взаємодія з глядачем, його внутрішнім світом.

«Закономірно, що в своє п’ятиріччя «Театр життя» пропонує глядачеві свою першу виставу «Не боятись життя» (автор – проф., заслужений діяч мистецтв України В. Шинкарук), яка стала знаковою, не тільки тому, що сколихнула у глядачів хвилю емоцій, не залишивши байдужих, а ще й тому, що з неї, не боячись життя, Театр впевнено покрокував у майбутнє», — говорить керівниця «Театру життя» Інна Палько, — Запропонована вистава надає можливість не тільки усвідомити цілий комплекс взаємопов’язаних соціальних проблем, негативних явищ, а й здобути навички пошуку шляхів вирішення проблеми, вистава є активним засобом трансформації свого власного майбутнього».


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here