У гімназії №23 вже зняли будівельний паркан й через декілька днів повністю завершать ремонт. Вже влаштовано більшу частину плитки та встановлено пандуси, лавки, оновлено фасад. 

Про це у коментарі Першому житомирському розповів начальник управління капітального будівництва міської ради В’ячеслав Глазунов:

“Реконструкція гімназії вже на завершальному етапі. Наразі миють вікна, збирають парти, прибирають. На вулиці ще ведуться додаткові роботи з укладання плитки. Вже через 2-3 дні роботи повністю завершать”.

Директор  міської гуманітарної гімназії23 імені Михайла Очерета Ігор  Баранов розповів, що більшість батьків обрали дистанційне та індивідуальне навчання:

Звісно, у нас є діти, які пішли, і є такі, які навпаки прийшли. І сказати, що є якісь кардинальні зміни в кількості дітей, то ні. Не всі батьки хочуть, аби діти навчалися очно. Відповідно візуально здається, що дітей менше, але їх кількість не зменшилася, просто очно учнів навчається менше. Формати навчання визначаються відповідно заяв батьків, а ми вже згідно з заявами формує класи. Якщо брати за кількістю, то переважає дистанційна та індивідуальна форма навчання.  На сьогодні навчання в класах  обрали близько 35% батьків”.

Також директор гімназії додав, що  реконструкція зараз на фінальному етапі. 

“Щодо реконструкції – зроблено фактично все. Зараз ідуть додаткові роботи по укриттю, збираються меблі. Фінальний етап робіт. Перелік робіт, які зроблені, дуже великі. Якщо порівняти цю будівлю до і після, то видно, наскільки кардинально змінилася гімназія”, – акцентував Ігор  Баранов.

Загальна вартість ремонтно-реставраційних робіт гімназії – 75 млн грн. Обидва тендери виграло ТОВ “АРТХАУС”, дешевші пропозиції відхилили. Роботи, згідно першим тендером на 28,2 млн грн, мали завершити до 1 серпня. Роботи за другою закупівлею на 46,8 млн грн передбачені до 31 грудня 2022 року (договір підписаний тільки 2 серпня).

Нагадаємо, ТОВ “АртХаус” облаштовувало сквер на майдані Путятинському за 4,6 млн грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here